934553639    info@hemisferi.cat     


CONFERÈNCIES
“Niñas, mujeres y aacc” per Susana Arroyo


Conferència destinada a tractar el tema de les diferències de gènere en relació amb les AACC, així com a apuntar les característiques i desafiaments que les nenes i dones dotades d’AACC han d’afrontar en el seu dia a dia.
“Acompanyar a un fill/a amb AACC. La importància de la família” per Susana Arroyo


Conferència dirigida a pares de nens i adolescents dotats d’AACC que té per objectiu tractar les diferents problemàtiques que es donen en el nucli familiar, així com quins recursos es poden activar per tal de poder ajudar-los. La darrera part de la conferència és un conjunt de preguntes que freqüentment ens traslladen les famílies a l’equip d’Hemisferi.
“Las altas capacidades intel.lectuales” per Susana Arroyo


Conferència destinada a clarificar que entenem per AACC, quines són les característiques principals d’aquests nens i adolescents, desmitificar determinades creences molt esteses a la nostra societat i marcar quines són les principals línees d’intervenció escolar.
Avaluació pericial de famílies amb nens amb altes capacitats. Com afronten la ruptura familiar els nens amb superdotació

Taula rodona organitzada pel Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya en la que vam participar el passat 1 doctubre i on varem poder repassar les característiques principals que comparteixen els dotats d'aacc, i com aquestes característiques fan que s'hagi de ser curós amb alguns aspectes relacionats amb els processos de divorci i avaluació pericial.

Visitar la web del video
PUBLICACIONS
Emociones. La cara oculta de las altas capacidades
Susana Arroyo
Horsori Editorial. 2018


Les emocions son l'eix vertebrador d'aquest llibre dirigit tant a pares com a professors. Entendre com es senten els nens i nenes dotats d'altes capacitats, es el pas previ i necessari per a poder ajudar-los a gestionar les seves emocions i creixer.

El llibre compta amb una primera part teorica, recolzada en casos reals, sobre la seva sensibilitat, sobre la frustracio, sobre els seus vincles, i el seu mode de relacionar-se amb els demes i sobre la motivacio. La segona part compren una serie de dinamiques que es poden aplicar a casa o a l'escola per treballar determinades necessitats emocionals.
“Los Superdotados. La realidad de una diferencia”
Susana Arroyo, Mercè Martorell i Sandra Tarragó.
Teràpies verdes. 2006.


Segons les estadístiques, el 2% de la població infantil i juvenil és superdotada; això significa que les seves capacitats intel·lectuals i creatives superen allò que es considera normal. Aquesta realitat suposa la existència d’un col·lectiu amb unes qualitats excepcionals i unes exigències determinades especialment a nivell familiar i escolar que cal que l’administració atengui i potenciï plenament per tal de que els seus membres s’integrin a la societat sense dificultats.

Qui són, com es manifesten, a quins problemes s’han d’enfrontar per la seva diferència, com es diagnostica i com cal tractar-los són qüestions que troben una resposta meditada i constructiva en aquest llibre.
ARTICLES
Los mitos alrededor de las altas capacidades dificultan su diagnóstico.

Las altas capacidades son una característica, no un problema.

La mujer atribuye sus éxitos a la suerte y el hombre, a su capacidad.

    Política de privacitat        Avís legal